fbpx

TANDLÄKARSKRÄCK

Tandläkarskräck? Låt oss hjälpa dig!

Tandläkarskräck är väldigt vanligt. Man tror att ca 5-10 % av befolkningen undviker tandläkaren helt och hållet på grund av sin tandläkarskräck. Men god hjälp finns att få. När man lider av tandläkarskräck är det vanligt att man väntar med att söka vård in i det sista vid tex tandvärk. Situationen har då i många fall förvärrats under lång tid och tyvärr kan detta innebära onödigt stora och omfattande behandlingar för att lindra din tandvärk. Vi rekommenderar därför alltid förebyggande behandling, speciellt till våra patienter med tandläkarskräck. För att göra det lättare för dig att ta kontakt med oss och övervinna din rädsla, så kan du vid första besöket endast komma in för ett samtal/konsultation. Då får du lära känna din tandläkare och kan få svar på alla dina frågor i en trygg och avslappnad miljö.

VI SOM JOBBAR HÄRBOKA ONLINE


  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Vilka lider av tandläkarskräck?

  Tandläkarskräck är ett vanligt tillstånd. Tre av fyra personer lider av det i någon form medan ca 5-10 procent av befolkningen lider av svår tandläkarskräck. Detta innebär att man undviker tandläkaren helt och hållet förutom vid akuta tillstånd. I sin tur resulterar detta i en förstärkning av rädslan då akuta tillstånd oftast innebär större ingrepp som i många fall föregås av svår smärta. Oftast beror rädslan på en tidigare, dålig erfarenhet, av ett eller flera tandläkarbesök, antingen i barndomen eller i vuxen ålder, men även andra orsaker kan finnas.

  Hur behandlas tandläkarskräck?

  Det finns ett flertal olika tekniker för att hjälpa dig som patient att överkomma din tandläkarskräck; allt från lugnande mediciner, lustgas, narkos, varsam tandvård, samtalsterapi till hypnos. Hos oss finns kompetensen och vi har mångårig erfarenhet av att behandla patienter med svår tandläkarskräck.

  Behandlingsfilosofi på Göteborg Tandläkargrupp

  • Vi börjar först, i de allra flesta fallen, med en konsultation där du får träffa oss och berätta om din rädsla, denna är gratis och tar ca 15 min.
  • Därefter tittar vi på ditt behandlingsbehov vid en undersökning, där vi tar röntgen, går igenom de olika behandlingsalternativen och anpassar behandlingen efter dina behov/önskemål.  I denna fas får du alltid ett skriftligt behandlings- och kostnadsförslag som du får ta ställning till i lugn och ro innan någon form av behandling startar.
  • Efter att vi tillsammans med dig lagt upp en tidsplan utförs behandlingen, i din egen takt, i en lugn och stressfri miljö.
  • Om du väljer att göra din behandling under narkos så kan, oftast, hela behandlingen utföras på en och samma gång. Du övervakas då kontinuerligt av vårt anestesiteam som består av specialist läkare och sjuksköterskor med mångårig erfarenhet.

  Har du tandläkarskräck? Kontakta oss på 031 – 15 15 95 så hjälper vi dig mot nästa steg – kostnadsfritt.

  Göteborg Tandläkargrupp. Den bästa vården, kompromisslöst, alltid.

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.


  MER OM VÅRA PRISER


  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar.


  VÅRA ÖPPETTIDER


  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


  MER OM DELBETALNING

  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168