FRÄTSKADOR PÅ TÄNDERNA

Förebygg frätskador – drick vatten istället för läsk!

För mycket juice, läsk och surt godis kan orsaka allvarliga frätskador på tänderna. Har du ilningar eller sår i emaljen? Kontakta oss för en undersökning.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Frätskador på tänderna kan behandlas

  Vi vill först och främst säga att den allra viktigaste insatsen mot frätskador på tänderna är förebyggande. Om du drabbats av frätskador kommer vi först att kartlägga orsakerna och sen ta beslut om hur vi bäst tillsammans kan behandla skadorna och förebygga framtida komplikationer. Allvarliga frätskador kan behöva omfattande behandlingar hos tandläkaren.

  Tecken på frätskador kan vara ilningar i tänderna, synliga sår i emaljen, synligt slitage i emaljen och matta tänder med gula fält.

  Tror du att du har frätskador på tänderna? Kontakta oss på 031-151595 i dag.

  frätskador på tänderna

  Orsaker till frätskador på tänderna

  Frätskador kallas för dental erosion på fackspråk och uppstår som en konsekvens av att tandemaljen utsätts för återkommande och långvariga syraangrepp. Syraangrepp kan ske i samband med intag av drycker med hög syrahalt, som till exempel juice eller läsk, eller av magsyran vid spya.

  Behandling av frätskador på tänderna

  Vi behandlar frätskador på olika sätt beroende på hur allvarlig skadan är. Allvarlig frätskada kräver omfattande behandling, som till exempel skalfasader.

  Vi rekommenderar regelbunden kontroll hos tandläkaren för att undvika låta syraangrepp leda till allvarliga frätskador.

  Så förebygger du frätskador på tänderna

  Det här kan du göra för att förebygga frätskador:

  • Mindre citrusfrukter, juicer eller läsk – mer mjölk, te och vatten.
  • Ät och drick inte små mängder ofta, hellre äta en måltid och dricka rejält med vatten.
  • Skölj munnen med vatten efter intag av drycker med hög syrahalt.
  • Använd sugrör för att avlasta tänderna.
  • Borsta inte tänderna direkt efter att ha ätit eller druckit något med hög syrahalt.
  • Använd mycket tandkräm och skölj tänderna dagligen med fluorskölj.

  Frätskador på barntänder

  Läsk, juice och sportdryck är värstingar för barns tänder och kan ge allvarliga frätskador. Det är – i förebyggande syfte – bra att vänja barnen vid att skölja munnen med vatten efter intag av drycker med hög syrahalt.

  Här kan du läsa mer om barntänder.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168