fbpx

TANDPROTES

Vi har stor erfarenhet av tandproteser!

En tandprotes är en protes som du kan fritt ta ut ur och sätta in i munnen. Protester kan ofta vara det bästa alternativet för patienter som av olika anledningar har problem med rengöringen av munnen och tänderna, tex dementa patienter.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Vad är en tandprotes och när används den?

  En tandprotes är en protes som du kan fritt ta ut ur och sätta in i munnen.

  Det finns olika varianter av tandproteser:

  Helprotes (som på bilden ovan) är en protes som sätts in munnen när alla tänder tagits ut och vävnaderna i munnen läkt. Helprotes tillverkas som en ny uppsättning av tänder och vilar på det slemhinneklädda käkbenet. Eftersom käkbenet förändras med åldern behöver helprotesens passform kontrolleras och förbättras kontinuerligt så att protesen inte skaver mot käkbenet.

  Delprotes/partiell protes används när ett par tänder fortfarande finns kvar i munnen och man använder dessa för att fästa delprotesen.

  Tandproteser var tidigare den mest vanliga tandersättningen. Numera har tandimplantater gjort det möjligt för de flesta att få fasta tandersättningar. Tandproteser används numera mest när det av olika anledningar är svårt att fästa tandimplantater i käkbenet, om patienten inte har råd med tandimplantater eller om patienten själv anser att en protes är den bästa lösningen.

  Proteser är en rimlig lösning som kan väljas istället för dyrare lösningar. Protester kan också vara det bästa alternativet för patienter som av olika anledningar har problem med rengöringen av munnen och tänderna, tex dementa patienter. Proteser används oftast som temporära lösningar – som till exempel när en patient väntar på att få montera en tandbro eller tandimplantater..

  Vad är priset för en tandprotes i Göteborg?

  Priset på en tandprotes avgörs av flera faktorer, bland annat hur många tänder protesen ska innehålla och vilket material som används. Se vår prislista här.

  Proteser tillverkas av tandläkare och tandtekniker som samarbetar. Målet är alltid att ge patienten en protes som fungerar bra, är bekväm och ser bra ut oavsett när den används.

  Tandproteser – uppföljning och reparationer

  Vi rekommenderar att tandproteser tillverkas där patienten själv bor. Även om tandprotesen inte är fastmonterad i munnen, och därför innebär lägre risk för medicinska komplikationer, kan löpande anpassningar och justeringar i efterhand innebära stora extrautgifter. Delproteser/partiella proteser kan ofta kompletteras med nya tänder, något som också kan leda till större kostnader om det ska ske långt från orten där patienten bor.

  Vi garanterar hög kvalitet på proteser – både när det gäller materialet och utförandet – och ger ett års garanti på alla proteser.

  En välvårdad protes håller mycket längre

  Våra proteser är av god kvalitet och håller väldigt länge om du sköter om den dagligen. Det innebär att tandprotesen tas ut för daglig rengöring minst en gång om dagen, samtidigt som munnen rengörs. Olika proteser rengörs på olika sätt beroende på material. Vi ger gärna goda råd om hur din protes ska rengöras.

  Hur lång tid tar det att tillverka en ny tandprotes i Göteborg?

  Ofta kan en protes tillverkas på kortare tid än till exempel tandimplantat eller tandbroar. Vanligtvis är det nödvändigt med 2-5 tandläkarbesök innan protesen är helt färdig.

  Tandproteser och förväntningar

  Förväntningarna på de nya tänderna avgör ofta vilken lösning som patienten väljer. Våra tandläkare vill – innan ett beslut fattats – diskutera dina förväntningar. Är du osäker på vilken lösningen som är den bästa för dig? Eller har du en protes som du inte är nöjd med? Här hittar du mer information om andra lösningar som vi erbjuder: tandbro, tandimplantat.

  Vill du låta dig undersökas för tandprotes eller diskutera andra möjligheter för nya tänder?

  Kontakta oss i dag på telefon 031-15 15 95 eller boka tid online.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168