fbpx

MUNTORRHET

Muntorrhet ökar risken för hål i tänderna!

Muntorrhet orsakas av låg produktion av saliv och är ett relativt vanlig tillstånd. Vissa kan uppfatta det som en banal sak, men faktum är att muntorrhet kan leda till allvarlig skada på tänderna och den allmänna livskvaliteten.
Vissa kan känna en viss muntorrhet i perioder utan att det nödvändigtvis är farligt. Men om tillståndet är långvarigt kan det bero på allvarlig, underliggande sjukdom som behöver behandlas. De medicinska termerna för muntorrhet är xerostomi (en subjektiv känsla av torr mun) och hyposalivation (uppmätt låg produktion av saliv).

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Muntorrhet kan ha många orsaker

  Muntorrhet är ett symptom och inte en sjukdom i sig. Den vanligaste orsaken är användning av olika mediciner. Många tabletter/mediciner har muntorrhet som en möjlig biverkning. Vi vet att astma- och allergimediciner kan orsaka muntorrhet. Detsamma gäller vanliga mediciner som används mot depression och högt blodtryck. I vissa fall kan tandläkaren eller läkaren hitta alternativ med samma effekt men utan muntorrhet som biverkning.

  Vanliga sjukdomar, som reumatism och diabetes, kan göra munnen torr. Stress och nervositet kan också bidra till en torr mun.

  Взяти кредит онлайн без довідок і поручителів або кредит онлайн на карту срочно і без відказу 24/7 на картку. Рішення за 5 хвилин. Термінова позика без відмови і дзвінків. Високий рівень схвалення.

  muntorrhet

  Muntorrhet på natten

  Det är väldigt ofta orsakat av att du sover med öppen mun och är inte bestående.

  Muntorrhet och cancer

  Strålbehandling mot cancersjukdomar kan orsaka reducerad salivproduktion och torrhet i munnen när spottkörtlarna utsätts för strålning.

  Muntorrhet och ålder

  Reducerad muntorrhet kan vara en naturlig del av att åldras. Ofta kan äldre människor uppleva en viss torrhet i munnen, utan att den kan kopplas till mediciner eller sjukdomar.

  Взять без отказа и лишних проверок микрокредит на карту в Украине может любой совершеннолетний заемщик. Спешите подать быструю заявку.

  Behandling av muntorrhet

  Vilken behandling som är rätt beror helt på orsakerna av din muntorrhet. Först behöver eventuella, underliggande medicinska orsaker kartläggas innan rätt behandling kan sättas in. Både tandläkare och läkare kan hjälpa patienten med lindrande behandlingar och ge råd om eventuell förändring i kost och munhygien. Kontinuerlig undersökning hos tandläkare eller läkare kan också vara nödvändigt.

  Muntorrhet kan höja risken för karies

  Muntorrhet är inte bra för munhygienen. Salivet har många funktioner och en reducerad produktion av saliv kan ge ökad risk för karies (hål i tänderna). Den kan också öppna för svampinfektion i munnen.

  Vi hjälper dig att hitta orsaken till din torra mun! Ring oss på 031-151595 eller boka en tid online!


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168