fbpx

MELLANRUMSBORSTE

Förebygg hål i tänderna – använd mellanrumsborste!

En mellanrumsborste, även kallad interdentalborste, kan beskrivas som en tandpetare med tandkräm. Borsten är ett effektivt redskap för att ta bort matrester mellan tänderna, men bör användas med försiktighet.
Fråga din tandläkare om råd – det är viktigt att mellanrumsborsten gör jobbet utan att skada tänder, tandkött eller emaljen.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Vem bör använda en mellanrumsborste?

  Alla kan använda en mellanrumsborste, men det betyder inte att alla bör göra det. Ofta kan andra alternativ vara lika bra eller till och med lite bättre beroende på syftet för användningen. Vanlig tandtråd och vanliga tandpetare kan ibland användas med samma resultat som en mellanrumsborste, utan riskerna för att eventuellt orsaka skada. Anledningen till att vi inte rekommenderar mellanrumsborste hur som helst är att taggarna i borsten lätt kan orsaka skada på tandköttet. Följ tandläkarens råd. Vi brukar säga att du ska använda mellanrumsborste för att du behöver använda den. Behöver du inte det så ska du istället använda tandpetare eller tandtråd.

  Якщо ви не хочете нікому повідомляти про свій обов’язок, візьміть кредит на картку без перевірок і дзвінків в Україні.

  Kan jag använda mellanrumsborste om jag har tandställning eller tandimplantat?

  Ja, det kan du. Men prata med din tandläkare först. Ibland kan en sån borste vara ett för kraftigt redskap för dina tänder och därför kommer tandläkaren rekommendera tandtråd istället. Vid tandimplantat kan det vara viktigt att inte trycka in borsten alltför djupt mot tändernas fäste då den kan förstöra implantatet. Oftast brukar tandtråd göra ett tillräckligt bra jobb för att hålla utrymmet mellan tänderna fria från matrester.

  Vilken teknik är den rätta vid användning av mellanrumsborste?

  Använd mellanrumsborste bara när tandläkaren har rekommenderat det. Det är viktigt att inte överdriva borstningen, men istället använda långsamma rörelser. Borsten kan också roteras. mellanrumsborstar kan till en viss grad ta bort plack, men det finns en risk att om du tar i för hårt kommer du att lämna tandköttet ömt och blödande. Det är särskilt de första gångerna som tandköttet kan blöda och kännas ömt. Har du fått besked om att använda mellanrumsborste av din tandläkare? Ge det lite tid, det blir bättre efter viss användning.

  Finns det olika typer av mellanrumsborstar?

  Ja, det finns många olika typer och de kommer i flera olika storlekar. Både tandläkare och tandhygienist kan ge dig råd, både gällande material och storlek.

  Якщо вам знадобилися моментальні гроші в борг на картку, є сенс зайти в інтернет і оформити онлайн кредит.

  Fråga oss om vilka borstar som är bäst för dig – vi kan ge dig goda råd.

  Vilka alternativ finns det till mellanrumsborstar?

  Både tandtråd och tandpetare är bra alternativ. Vi rekommenderar främst användning av tandtråd för rutinmässig rengöring mellan tänderna. Både tandtråd, tandpetare och mellanrumsborstar är komplement till vanlig tandborstning.

  Fråga oss om råd – både tandläkare och tandhygienister hos oss har stor kunskap om rengöring av tänder. Ring oss på 031-151595 för undersökning eller beställ tid online.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168