fbpx

TANDHYGIENISTBEHANDLING

Tandhygienisten förebygger tandsjukdomar!

Våra tandhygienister har kompetens och lång erfarenhet av förebyggande tandvård, tandköttsjukdomar och problem som kan uppstå vid svag munhälsa. Vi utför även borttagning av tandsten, missfärgningar och vissa typer av tandblekning.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:


  Miguel Carmenes

  Tandhygienist på Göteborg Tandläkargrupp

  göteborg tandläkargrupp

  En tandhygienist specialiserar sig på förebyggande tandvård, i motsats till behandling av en befintlig tandsjukdom. Tandhygienisten arbetar framförallt med att förebygga karies, gingivit och parodontit (tandlossning). Tandhygienisten gör detta genom att informera patienten om varför det är viktigt med god munhälsa, hur patienten kan undvika tandsjukdomar och behandla enklare sjukdomar. Det innebär allt från att rekommendera rätt tandborste för patienten till att behandla tandköttssjukdomar som till exempel gingivit.

  Tandhygienistens insatser och rekommendationer är viktiga inte bara för din orala hälsa, men också för din allmänna hälsa. Munnen och tänderna har en stor påverkan på resten av kroppen. Ny forskning visar att det finns en koppling mellan svag oral hälsa och vissa systemiska sjukdomar som hjärtinfarkt, diabetes och andra hjärtsjukdomar. Patienter med sjukt tandkött släpper avsevärt högre nivåer av bakteriekomponenter i blodet där de kan ta sig vidare till andra organ i kroppen. Munnen kan vara en stor källa till kronisk eller permanent utsläpp av giftiga bakteriekomponenter i blodet när du tuggar.

  Ett besök hos tandhygienisten tar ca 45 minuter. Hygienisten kommer då att undersöka din mun och dina tänder. En av tandhygienistens arbetsuppgifter är att ta bort tandsten både supragingivalt (ovanför tandköttskanten) och subgingivalt i tandköttsfickan vid tandlossning. I de flest fall kan tandhygienisten själv behandla djupa tandköttsfickor framgångsrikt. Om de är mer allvarliga så kommer tandhygienisten att lämna över behandlingen till en tandläkare. Tandhygienisten kommer även att ta bort eventuella missfärgningar som uppstår på grund av kaffe, rödvin eller cigaretter med hjälp av airflow och polering.

  Så går ett besök till – steg för steg:

  • Inspektion av tänder, munslemhinna och tandköttet.
  • Fickmätning samt parodontal diagnos.
  • Information och eventuell förändring av tandborstteknik för bättre egen tandvård.
  • Instruktion av hjälpmedel som tandtråd, tandsticka och interdentalborste.
  • Borttagning av tandsten, missfärgningar och mjuka beläggningar. Tandsten är den grundläggande orsaken till många tandsjukdomar.
  • Polering med specialpasta samt fluorbehandling när det behövs.

  Tandhygienisten samarbetetar tätt med tandläkare

  Tandhygienisten kan vara den första som patienten kommer i kontakt med. Många patienter har inga tandsjukdomar och behöver inte avancerad tandvård. Vid mer omfattande tandbehandlingar kommer tandläkaren att ansluta och ta över arbetet. Samarbetet mellan tandhygienist och tandläkare är tätt och väl lämpat för att våra patienter ska få god information och korrekt vägledning på alla nivåer.

  Rutinmässiga besök hos tandhygienisten

  Har du inga allvarliga problem med tänderna? Då är det bra om du fortsätter att träffa en tandhygienist regelbundet för att det ska förbli så. Vi rekommenderar att du träffar en tandhygienist två gånger om året för att förebygga eventuella sjukdomar. Kontakta oss på 031 – 15 15 95 eller info@goteborgtandlakargrupp.se så hjälper vi dig vidare. Du kan även boka en tid online.

  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168