fbpx

TANDBRYGGA

Ersätt en förlorad tand med en tandbrygga!

En tandbrygga (även kallad tandbro) är en permanent ersättning för en eller flera tappade tänder. Tandbryggan kan tillverkas i olika material och den fästs fast mellan två friska tänder. Resultatet blir vanligtvis väldigt fint och ser naturligt ut. Tandbryggan tillverkas av en tandtekniker. Om tänderna är skadade kan det vara fördelaktigt att träffa tandteknikern innan själva tillverkningen av tandbryggan startar. Tandteknikern är utbildad i att välja rätt färg och form för dina nya tänder.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Vad kostar en tandbrygga?

  Priset avgörs av vilket material som används och hur många tänder som behöver ersättas. Du kan få en indikation på vad det kan kosta genom att titta på vår prislista. Hos oss får du alltid ett skriftligt prisförslag innan arbetet med din nya tandbrygga startar.

  tandbrygga göteborg

  Vi använder olika material för tillverkning av tandbryggor, som till exempel guld med porslin, metall med porslin eller endast porslin.

  Alla patienter som är aktuella för en tandbrygga får alltid vägledning och en ordentlig genomgång av behandlingen, också gällande val av material.

  Tandbrygga eller tandimplantat?

  En förutsättning för att du ska kunna sätta in en tandbrygga är att du har friska tänder som tandbryggan kan fästas i. Tandimplantat är ett alternativ till tandbrygga som du kan diskutera med din tandläkare. Ett annat alternativ är tandprotes, den sitter dock inte fast på samma sätt som en tandbrygga eller ett tandimplantat.

  Vid insättning av en tandbrygga är det nödvändigt att slipa ner stödtänderna som bryggan ska fästas i. Detta är mest relevant om dessa tänder redan behandlats sen tidigare. Om stödtänderna är friska och fina rekommenderar vi normalt ett tandimplantat.

  tandbrygga

  Så genomför vi en undersökning för tandbrygga

  1. Vi undersöker tänderna och tandköttet för att utvärdera om tandbrygga är rätt lösning.
  2. Vi förbereder sen tänderna som tandbryggan ska fästas (under lokalbedövning).
  3. Vi tar avtryck av det aktuella området i munnen.
  4. Vi väljer rätt färg i samarbete med en tandtekniker för ett helt naturligt utseende.
  5. En temporär tandbrygga sätts in medan tandteknikern tillverkar den permanenta bryggan.
  6. Insättning av den permanenta tandbryggan.

  Tandproteser väljs sällan

  Tandproteser har gått från att vara en folklig behandling till att vara en sällsynthet. Tandproteser är lösa i tänderna och i dag väljer de flesta fastmonterade, permanenta tänder

  Tandbrygga och renhållning

  En mellanrumsborste, även kallad interdentalborste, är ett bra alternativ för att hålla tandbryggan ren. Mellanrumsborstar kommer i många olika material och storlekar och därför bör du fråga din tandläkare eller tandhygienist om råd innan du köper en.

  Tandbryggor håller ofta i mer än 10 år vid god munhygien.

  Temporär tandbrygga

  Det tar tid att få den nya, permanenta tandbryggan på plats. Tandläkaren behöver ta avtryck av det aktuella området i munnen, munnen ska förberedas och tandteknikern måste hinna göra ett bra jobb med utformningen av den nya tanden. Under tiden kommer du att få en temporär tandbrygga som är tillverkad från samma avtryck som tagits av munnen.

  Problem med tandbryggan?

  En tandbrygga sätts in som en permanent lösning och som regel uppstår inga problem i efterhand. Men ibland kan en tandbrygga lossna och då bör du kontakta din tandläkare omedelbart.

  Vi rekommenderar undersökning hos tandläkaren två gånger om året om du har en tandbrygga.

  Ring 031-15 15 95 om du vill undersökas för en tandbrygga, tandimplantat eller tandprotes.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168