KÄKKIRURGI

All avancerad käkkirurgi utförs av våra nischade tandläkare eller specialister !

Är du i behov av oral kirurgi? Vi samarbetar med flera erfarna, nischade tandläkare eller specialister inom oral kirurgi och medicin. Vi diagnostiserar, behandlar och rekonstruerar när det behövs. Läs mer om vad vi kan göra för dig längre ner.

VI SOM JOBBAR HÄR







  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:






  Miguel Carmenes

  Oral kirurgi och medicin på Göteborg Tandläkargrupp

  Göteborg Tandläkargrupp samarbetar med flera nischade tandläkare och specialister inom  kirurgi och medicin. Den orala kirurgen eller tandläkaren diagnostiserar, behandlar och rekonstruerar. Specialister och allmäntandläkare arbetar med allt från kirurgisk avlägsnande av visdomständer till rekonstruktion av käken.

  oral kirurgi göteborg

  Oralkirurgen jobbar ofta med patienter med skador eller missbildningar efter sjukdom eller trauma. Det här är några av oralkirurgens arbetsuppgifter:

  • Diagnostik. Bedömer patientens orala hälsotillstånd och rekommenderar eventuella ingrepp.
  • Tandimplantat. När tänder måste dras ut på grund av sjukdom eller trauma är tandimplantat ett alternativ som väljs av många numera. Även om tandimplantat är en vanlig behandling så är den också avancerad.
  • Kirurgisk borttagning av visdomständer. Vissa visdomständer orsakar stor smärta och inflammation. Dessa behöver i vissa fall opereras bort.
  • Rekonstruktion av käken. På grund av inflammation eller trauma behöver käken rekonstrueras
  • Bentransplantation, benuppbyggnad samt förberedande bentransplantation vid avancerade tandextraktioner.
  • Kirurgisk behandling av cystor, godartade tumörer och käkbensförändringar

  Så går käkkirurgi till

  • Först görs en noggrann undersökning av munnen. Vi kommer att ta röntgenbilder och även i vissa fall rådgöra med specialistläkare som Göteborg Tandläkargrupp samarbetar med.
  • Lokalbedövning ges innan vi gör några ingrepp. I vissa fall kompletteras det med smärtstillande, lugnande medel eller narkos, om patienten är väldigt rädd.
  • Om du blivit sövd får du efter operationen ligga i ett separat rum för återhämtning och uppvakning.
  • Det är naturligt med värk och svullnad i några dagar. Vi informerar och skickar med informationsblad om hur du bäst vårdar din mun efter ett ingrepp.
  • Det kan ibland uppstå komplikationer – som vid all typ av kirurgi – och därför vill vi att du kontaktar oss om svullnad eller värk inte avtagit eller försvunnit inom en vecka eller blivit värre under den tiden.
  • Ibland kan stygn i munnen släppa eller blödningar uppstå. Så länge blödningen inte är kraftig så är det inget att oroa sig för. Om det börjar blöda mycket så behöver vi åtgärda det så snart som möjligt.

  Smärtfri kirurgi på Göteborg Tandläkargrupp

  Vi strävar alltid efter att göra alla våra behandlingar så smärtfria som möjligt. Vi kan använda narkos, lugnande läkemedel, lustgas eller lokalbedövning. Vilket alternativ som väljs beror på patienten och behandlingens komplexitet. Vår narkosläkare bedömer och övervakar vid narkos.

  Kirurgi utomlands jämfört med i Sverige

  Även ett mindre kirurgiskt ingrepp kan vara ett komplicerat ingrepp. Vi rekommenderar starkt att du utför kirurgiska ingrepp där du är bosatt, såvida inte du rekommenderats av din tandläkare att utföra behandlingen utomlands. I allmänhet kommer kirurgisk behandling utomlands att innebära flera riskfaktorer:

  • Ökad risk för svår bakteriell infektion i länder med en (för dig) främmande bakteriekultur.
  • Ökade kostnader med anledning av nödvändig uppföljning och återbesök.
  • Ökad risk i samband med överklagande och utbetalningar från ditt försäkringsbolag.
  • Ökad risk för missförstånd på grund av språkbarriärer.

  Prata med oss innan du beslutar dig för kirurgi utomlands. Vi kan ge råd och vi svarar gärna på frågor.

  Är du i behov av kirurgi eller har frågor? Kontakta oss! Du kan antingen ringa oss på 031 – 15 15 95 eller skicka epost till info@goteborgtandlakargrupp.se


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.



  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.




  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.




  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.



  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.






  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!



  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168