fbpx

TANDTRÅD

Använd tandtråd varje dag – förebygg tandsjukdomar!

Tandtråd är ingen ny uppfinning. Redan 1815 rekommenderade en tandläkare i New Orleans att man skulle använda silkestråd för att göra rent mellan tänderna.
Silkestrådar var inte direkt tillgängligt för vanligt folk på den tiden och hur många som faktiskt följde hans råd är inte känt. Men redan 1882 startades tandtrådproduktion i USA och det första patentet antogs 1898. Nylontråd började användas först under mellankrigstiden. Dagens tandtråd är vanligtvis en blandning mellan bomull- och nylontråd och kommer även med olika smaker. I dag kan kan man även köpa särskild miljövänlig tandtråd som går att återvinna till 100 procent.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Hur sker en korrekt användning av tandtråd?

  I dag rekommenderar de flesta tandläkare och tandhygienister en regelbunden användning av tandtråd. Trådens förmåga att komma mellan tänderna som sitter väldigt tätt emot varandra är helt unik. Inga andra redskap kan konkurrera med tandtråden där.

  En korrekt användning av tandtråd innebär också en rätt typ av tandtråd. Tandtråd kommer i olika material och tjocklek. Fråga oss gärna om råd – vi kan rekommendera rätt tråd för just dina tänder.

  När du använder tandtråd ska du först dra ut en passande längd. Snurra fast tråden på båda pekfingrarna och styr med tummarna för att komma mellan tänderna.

  Får du inte riktigt till det? Då finns tandtråd med skaft. många känner dock att det kan vara lite svårt att komma in överallt i munnen med på grund av skaftet.

  Användning av tandtråd när du har tandställning

  Om du har tandställning är det oerhört viktigt att använda tandtråd. På Apoteket finns speciell tandtråd för den som har tandställning.

  Goda rutiner för användning av tandtråd

  Rensa, borsta och skölj. Det är grunden för en bra tandhygien. Tandtråd är rengöring mellan tänderna. Du startar alltså med tandtråd och fortsätter sen med tandborstning och avslutar med munskölj med fluor.

  Tandtråd bör användas både på morgonen och kvällen. Här kan du läsa mer om tandborstning och fluorskölj.

  Kan tandtråd förebygga tandsten?

  God och daglig rengöring av munnen förebygger tandsten och vi rekommenderar att du använder tandtråd som en del av den här rengöringen. Bakteriebeläggningar får mindre fäste i en ren mun.

  Ska barn använda tandtråd?

  Små barn klarar inte av att använda tandtråd själva, men vuxna kan hjälpa till, gärna direkt då de första tänderna börjar visa sig. Dra tråden försiktigt mellan tänderna, särskilt de som sitter väldigt tätt mot varandra. Större barn bör lära sig en korrekt användning av tandtråd så snart de klarar av att göra det själva och göra det till en del av den dagliga rutinen.

  Här kan du läsa mer om barntänder.

  Vad säger forskningen om användning av tandtråd?

  Det är faktiskt inte vetenskapligt bevisat att användning av tandtråd ger bättre munhygien. Trots det fortsätter vi att rekommendera detta då de flesta tandläkare känner att användning av tandtråd leder till bättre tänder. Dessutom är tandtråd så enkel att använda och är så billig att det kan utan några svårigheter bli en del av rutinen vid tandborstning.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168