fbpx

TANDKRONA

Rädda din tand med en tandkrona!

Är du intresserad av nya tandkronor? Vi bygger tandkronor som både skyddar och gör ditt leende vackrare. Resultatet blir ett naturligt och skinande leende.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  När behöver du en tandkrona?

  Har du en skadad tand eller en rotfylld tand som behöver repareras? Vi använder tandkronor för att ersätta väldigt skadade tänder med liten chans till lyckad reparation med andra metoder. En väldigt skadad tand kan till exempel spricka om vi försöker reparera den med en fyllning. Rotfyllda tänder är dessutom svagare än andra tänder, tål inte behandlingar lika bra och kan därför med fördel förstärkas med hjälp av en krona. Vi bygger tandkronor som både skyddar och gör ditt leende vackrare.

  tandkrona göteborg

  Fyra steg till ny tandkrona:

  1. Tandläkaren undersöker först tanden och måste då som regel ta bort lite av den. Det här är både smärtfritt och okomplicerat. Innan en krona kan sättas på plats måste tanden ha en lägre, rund form med jämna, runda kanter. Tandläkaren måste även se till att det finns plats runt tanden för tandkronans tjocklek.
  2. Sedan tar vi ett avtryck av tanden och bygger en temporär tandkrona som kommer att sättas på plats medan du väntar på den nya, permanenta kronan. Vi tar dessutom ett avtryck av ditt bett. Då kan vi säkerhetsställa så att den nya tandkronan blir en naturlig del av ditt bett.
  3. Våra egna tandtekniker bygger den permanenta kronan. Den permanenta kronan kommer att byggas i det material vi enats om i förväg (längre ner finns olika material att välja bland). Att välja rätt färg är ett viktigt steg i processen för att säkerhetsställa att den nya kronan smälter in bra bland dina andra tänder.
   Vanligtvis tar det 1-3 veckor att bygga en helt ny och kvalitativ tandkrona.
  4. När tandkronan är på plats är det dags att göra ett nytt besök och få den på plats. Eventuella estetiska och funktionella finjusteringar görs på plats. Vi är nöjda först när du är nöjd med din nya tandkrona.

  Tandkronor varierar i pris beroende på material och metod

  Tandkronor kan sättas fast med hjälp av ett stift eller rakt på den skadade tanden. Kronor på stift är den metod som används när tanden är så skadad att det inte längre går att sätta fast kronan rakt på tanden. Tänder som behöver kronor och stift måste först rotfyllas. Om tanden redan är rotfylld behöver den undersökas för att säkerhetsställa så att den är tät och av tillräckligt hög kvalitet för att vi ska kunna montera fast ett stift. Om rotfyllningen inte är av god kvalitet så måste tanden rotfyllas på nytt innan stiftet monteras.

  I vissa fall är det dessutom omöjligt att sätta fast en tandkrona på en svårt skadad tand. I de fallen är alternativen att ersätta tanden med ett tandimplantat eller en tandbro.

  Tandkronor byggs i olika material: guldkrona, porslinskrona eller keramisk krona, metallkeramisk krona

  Vi ger gärna råd och bistår med alla funderingar du har kring valet av en krona. Du är i trygga händer hos våra väldigt erfarna tandläkare.

  Nedan hittar du våra tandkronor i olika material:

  • Plastkrona: En temporär krona som vi sätter fast medan du väntar på din permanenta krona.
  • Guldkrona. Ett väldigt vanligt material förr i tiden, särskilt längre bak i munnen. Fortfarande ett alternativ, även om nya material och ökade guldpriser har lett till att alternativ är inaktuellt för de flesta.
  • Porslinskrona. Helkeramisk eller metallkeramisk. Porslinskronor är väldigt starka och vackra. Rekommenderas i regel när tänder i framsidan av munnen ska få en ny krona, tack vare sina stora estetiska kvaliteter.

  Hur länge håller en tandkrona?

  En krona kan hålla i många årtionden. Med god munhygien kan den faktiskt hålla livet ut. Prognosen beror helt på den dagliga skötseln av munnen och andra problem med munhälsan.

  Vad kostar en ny tandkrona?

  Det kan vi inte svara helt säkert på förrän vi har gjort en undersökning. Vi vet att priser, metoder och kvalitet varierar från en klinik till en annan. Priset bör också vägas mot genomsnittliga livslängden för en tandkrona. Dåliga kronor kan bli dyra på lång sikt.

  Hos oss startar priserna på 5900 kronor. Vi garanterar hög kvalitet under alla delar av behandlingen. Den tid vi lägger innan, under och efter genomfört arbete är inkluderat i priset. Vi lägger stor vikt på att förklara processen och behandlingen, gå igenom de olika materialens fördelar och nackdelar och vilka valmöjligheter du har som patient.

  Innan behandlingen påbörjas får du ett skriftlig prisförslag. Råd får du gratis som patient hos oss.

  Vill du bli kontaktad för en undersökning för en ny tandkrona?

  Kontakta oss i dag på telefon 031-15 15 95  eller boka en tid online.

  Vi framställer tandkronor av hög kvalitet – i Göteborg. Prisvärt och med god prognos.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168