BIOPSI

Klinikens käkkirurg utför biopsi vid behov!

Förändringar i munhålan eller slemhinnorna kan varna för andra sjukdomar. Har du t.ex. munsår som vägrar läka? Det kan vara konsekvensen av andra sjukdomar. Med hjälp av biopsi (provtagning av vävnader) kan vi få säkra svar på om det förekommer sjukdom som behöver behandlas. Behandlingen är helt smärtfri och går relativt snabbt att utföra.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:


  Miguel Carmenes

  Vad är biopsi?

  Biopsi är ett vävnadsprov som tas från olika organ i kroppen för att med hjälp av mikroskop undersöka om det finns någon sjuklig förändring i organet.

  Biopsi av förändringar i munhålan och slemhinnorna

  Vi tar vävnadsprov när vi misstänker sjukdom. Vi kan också ta ett vävnadsprov för säkerhets skull när provtagningen är relevant för att utesluta allvarlig sjukdom. Ofta finns det förändringar i munhålan och slemhinnan som gör biopsi särskilt aktuell.

  Slemhinnan i munnen kan varna om sjukdomar. Ett antal sjukdomar kan orsaka symtom i munnen, t.ex. anemi (järnbrist), infektioner och tuberkulos. Vid anemi är slemhinnorna väldigt bleka. Infektioner kan orsaka blåsor eller beläggningar i munnen. Olika typer av allergier kan också orsaka förändringar i slemhinnan, samma som hudsjukdomar och immunologiska sjukdomar.

  Har du sår i munnen som inte vill läka? Kontakta oss för undersökning. Vänta inte för länge då eventuell sjukdom kan sprida sig vidare i kroppen. 

  biopsi göteborg

  Biopsi gör inte ont

  En enkel biopsi i munhålan är helt smärtfri, genomförs snabbt och det finns egentligen inget att oroa sig för. Vi erbjuder bedövning vid behov och garanterar en smärtfri behandling.

  Så utförs biopsi i munhålan

  • Vi använder en liten nål eller skär lite i munnen för att ta ett vävnadsprov. Vävnaden snittas i tunna skivor och läggs på en glasplatt.
  • Vi undersöker vävnaden med hjälp av en mikroskop.
  • Svar kommer vanligtvis inom 2 veckor.

  Vill du göra en biopsi på Göteborg Tandläkargrupp?

  Är du orolig för behandlingen eller resultatet? Ring 031-15 15 95 eller skicka en epost till info@goteborgtandlakargrupp.se om du har frågor. Vi svarar gärna!


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168