fbpx

DÅLIG ANDEDRÄKT

Få hjälp att få en fräsch andedräkt idag!

Dålig andedräkt kan ha många orsaker, men nästan alltid beror det på bakterier i munnen. Det är orsaken till bakterierna som varierar. Det är väldigt vanligt att lida av dålig andedräkt. Som regel kan orsakerna lätt tas bort, så du kan glädja dig själv och andra med en frisk andedräkt.
Lider du av en dålig andedräkt eller misstänker att du gör det? Kontakta oss så hjälper vi dig. Ring oss på 031-151595 eller boka tid online.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Dålig andedräkt på grund av tandsten

  Tandsten är den allra vanligaste orsaken till dålig andedräkt. Tandsten är förkalkat plack som bakterier lätt kan fästa sig fast vid. När bakterierna har fått fäste producerar de sulfat och svavelgaser. Dessa är orsaken till den dåliga andedräkten. Lyckligtvis är det väldigt enkelt att ta bort tandsten. Vi tar bort tandsten rutinmässigt och det enda du behöver göra är att boka tid för att träffa en av våra tandläkare.

  Regelbunden borttagning av tandsten är en bra försäkring mot dålig andedräkt som orsakas av bakteriebeläggning i munnen.

  dålig andedräkt

  Akut tandköttsinflammation ger dålig andedräkt

  Om du har drabbats av akut tandköttsinflammation har du troligen säkert även dålig andedräkt. Akuta tandköttsinflammationer bör behandlas omedelbart. Se information om akuttandläkare på vår klinik. Det är väldigt smärtfullt att gå runt med inflammation i munnen och sannolikheten är stor att det blir ännu värre om du väntar med att behandla den inflammationen.

  Kronisk tandköttsinflammation (parodontit) orsakar dålig andedräkt

  Om du drabbats av kronisk tandköttssjukdom är det troligt att du också har dålig andedräkt. Regelbunden och professionell rengöring av tänderna och tandköttet är ofta helt nödvändigt för att slippa dålig andedräkt. Här kan du läsa mer om parodontit – kronisk tandköttsinflammation. Utöver grundlig tandborstning dagligen rekommenderar vi även kontinuerlig användning av tandtråd för att hålla tandsten borta. Detta i tillägg till regelbundna besök hos en tandläkare för att ta bort tandsten.

  Användning av antiseptiskt munskölj eller antibiotika kan vara aktuella som tilläggsbehandlingar.

  Tandtråd är ett av flera tips som förebygger dålig andedräkt

  En ren mun är A och O för en frisk andedräkt. Nedan har vi punktat några tips som kan hjälpa dig i vardagen:

  • Borsta tänderna noga, minst två gånger om dagen.
  • Borsta tungan också.
  • Använd tandtråd dagligen.
  • Besök tandläkaren regelbundet
  • Rök inte och om du behöver hjälp att sluta: fråga oss om råd
  • Drick mycket vatten, det är bra för munnen om den hålls fuktig.
  • Tuggummi stimulerar salivproduktion och bidrar till en rena mun.

  Kan maten du äter vara orsaken till dålig andedräkt?

  Varför inte göra en lista med maten du äter? Vi kan därefter hjälpa dig att analysera ditt matintag och se om det är något där som är orsaken. Vanliga läkemedel kan också ge dålig andedräkt. Berätta också för oss vilka mediciner du använder.

  Halitofobi är en sjuklig rädsla för att ha dålig andedräkt

  Vissa människor är övertygade om att de har dålig andedräkt – trots att omvärlden försäkrar dem om att det inte är så. Låg självkänsla kan utveckla sig till halitofobi – en sjuklig rädsla för att ha dålig andedräkt. Tonåringar kan inbilla sig om att de har dålig andedräkt – utan att det utvecklar sig till halitobofi. Men det är ofta något som de växer ifrån.

  Har du problem med dålig andedräkt? Kontakta oss så hjälper vi dig. Ring 031-151595 eller boka tid online.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168