fbpx

KARIES

Karies (hål i tänderna) är den absolut vanligaste tandsjukdomen!

Har du hål i tanden? Kontakta oss innan det blir ännu värre. Vi lagar dina hål utan att du känner någon som helst smärta. Lokalbedövning används och vi gör exakt så mycket eller så lite som det behövs för att laga din tand med hög kvalitet.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Orsaker till hål i tänderna

  Hål i tänderna orsakas av både en bristfällig rengöring av tänderna och en kost som belastar tandemaljen. För lite fluor eller muntorrhet kan också bidra till hål i tänderna. Vi rekommenderar att du borstar tänderna minst två gånger om dagen, använder tandtråd regelbundet och undviker så gott du kan mat och dryck som påfrestar emaljen för att behålla dina tänder i gott skick. Du bör även besöka din tandläkare regelbundet. Här hittar du våra råd för tandborstning, tandtråd, fluorskölj och rätt kost för välmående tänder.

  karies hål i tänderna

  Symptom vid hål i tänderna

  Ilningar eller smärta i tänderna kan vara tecken på hål som behöver lagas. Små hål brukar oftast inte göra ont eller orsaka ilningar. Känner du ilningar eller smärta bör du kontakta din tandläkare för undersökning. Ett hål som tillåts växa kan utöver smärtan den orsakar också leda till en allvarlig tandsjukdom.

  Stor smärta i tanden – behöver jag rotfyllning?

  Om du låter ett hål växa kan tandens nerver angripas av bakterier och det leder till en inflammation som kan vara väldigt smärtsam. Det kan i sin tur leda till att tanden behöver rotfyllas. Vänta därför inte med att kontakta tandläkaren om du känner symptom på hål i tänderna. Ring oss på 031-151595 – du får tid samma dag!

  Hål i tänderna (karies) kan orsaka dålig andedräkt

  Bakterier får lätt fäste när emaljen är skadad. Därför kan även ett litet hål orsaka dålig andedräkt. Dålig andedräkt kan tas bort av tandläkare och tandhygienist med relativt enkla ingrepp.

  Reparation av hål i tänderna

  Tidigare var det vanligt att borra mycket vid även små hål i tänderna. Numera använder vi mycket bättre metoder och reparationen är både skonsam och smärtfri. Lokalbedövning används rutinmässigt, men många behöver inte bedövning vid små tandreparationer. Behandlingen går ut på att ta bort den skadade delen av tanden och sen fylla igen hålet.

  karies hål i tänderna

  Онлайн сервіс пропонує послуги цілодобового кредитування на карту по всій Україні. Взяти кредит 24/7 може навіть безробітний.

  Ett begynnande hål i tanden kan ofta vara synligt för blotta ögat som en vit prick. Tandläkare använder röntgen för att lokalisera hål i tänderna. Begynnande hål i tänderna behöver som regel inte repareras om man följer råden från sin tandläkare. Då kan du se till att reversera tillståndet och läka emaljen.

  Förebyggande behandling av hål i tänderna

  Tandläkaren kan ta bort plack och ge råd om fluorbehandling, rätt teknik vid tandborstning och användning av tandtråd. Resten är upp till dig. Människor som tar hand om sin mun och sina tänder slipper oftast hål och andra tandsjukdomar.

  Hål i tänderna hos barn

  Småbarn får ofta olika beläggningar på tänderna i from av plack och därför är det extra viktigt med förebyggande behandlingar. För mer information, kolla in vår informationssida om tänder hos barn. Misstänker du att ditt barn har hål i tänderna? Ring oss på 031-151595 eller boka tid online.

  Hål i tänderna när du är gravid

  Tandvård innebär ingen risk för gravida kvinnor. Varken kvinnan eller fostret kommer till skada. Men du bör ändå göra tandläkaren uppmärksam på att du är gravid. 

  Вивчіть наш рейтинг МФО, що б взяти позику онлайн на картку цілодобово 24/7 в українській фінансовій фірмі.

  Har du hål i tänderna? Ring oss på 031-151595 eller boka tid online.


  Välj oss som din tandvårdsklinik!

  Vi erbjuder kvalitativ tandvård till rimliga priser.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168