fbpx

TANDFYLLNING

Vi lagar hål i tänderna med vita tandfyllningar!

En tandfyllning ersätter den del av tanden som försvinner när tex ett hål uppstår i en tand. Dagens fyllningsmaterial är idag oftast naturlig vita och framställs med ett material som heter komposit. Vi svarar gärna på frågor om tandfyllningar. Har du en fråga? Ring oss på 031-151595.

VI SOM JOBBAR HÄR  Boka tid, info eller frågor

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  E-mail:

  Telefonnummer:

  Miguel Carmenes

  Har du tappat en tandfyllning?

  Att tappa en tandfyllning gör nödvändigtvis inte ont, men du bör gå till en tandläkare ganska omedelbart. En tand utan fyllning är dåligt skyddad och risken för smärtsamma konsekvenser på längre sikt är stor. Det är alltid bäst att gå till en tandläkare så snart som möjligt efter att ha blivit av med en fyllning. Ju tidigare du kontaktar oss desto snabbare och billigare blir det att hjälpa dig med en ny tandfyllning.

  tandfyllning göteborg

  Tandfyllningar till ett lågt pris

  Ofta är det relativt okomplicerat att lägga in en ny fyllning i en tand, och tandfyllningen varar i regel väldigt länge. Vi erbjuder alltid ett skriftligt prisförslag innan vi startar behandlingen.

  Hos oss kostar en tandfyllning vanligtvis mellan 900 – 2000 kr beroende på reparationens komplexitet och storlek. Här kan du se vår prislista.

  Så lagas en tandfyllning – steg för steg

  1. Tandläkaren bedövar området runt tanden med hjälp av lokalanestesi.
  2. Den skadade delen av tanden borras bort.
  3. Tandläkaren undersöker att all skadad tandsubstans är borta.
  4. Tandläkaren gör klart tanden för tandfyllning. Är skadan för nära tandroten behöver tandläkaren först lägga in material som skyddar nerven.
  5. Tandläkaren lägger in fyllningen och fullföljer reparationen med polering av fyllningen.

  Du kan välja komposit, porslin eller guld som tandfyllning

  De olika materialen har olika kvaliteter, men i dag är kompositfyllningar och porslinsfyllningar de mest använda. Amalgamfyllningar har i stor grad ersatts av kompositfyllningar. Komposit är idag det mest använda materialet.

  Både porslinsfyllningar och kompositfyllningar tillverkas i tandens egna färg. Porslin är ett väldigt starkt material och används i regel för att fylla större hål. Komposit – som är billigare – ser också bra ut i munnen men har inte samma styrka som porslin och bör därför användas för mindre hål.

  Guldfyllningar är vårt äldsta tandfyllningsmaterial och har använts sedan tandfyllningens barndom, om än för de få utvalda. Guld är ett erkänt starkt material och kan fortfarande med fördel användas vid fyllning av tänder, särskilt längre in i munnen. Att använda guldfyllning för tänderna längre fram i munnen är väldigt ovanligt då de flesta inte önskar sig synliga fyllningar.

  Vi använder inte amalgam som fyllningsmaterial.

  Ersättning av gamla och skadliga fyllningar

  Vill du att vi ska byta ut dina gamla amalgamfyllningar till porslin och komposit? Har du kanske fyllningar som är fula? Låt oss undersöka dina fyllningar och ge dig ett prisförslag.

  Tandfyllningsterapi är den vanligaste formen av reparation av tandskador

  Våra tandläkare väger ofta fyllningsterapi mot kronterapi. Oftast faller avgörandet på storleken på skadan. Kronterapi används vid större tandskador. Våra tandläkare överväger dagligen om fyllningsterapi eller kronterapi är rätt för patienten. Vi lägger stor vikt på att prata med patienten om vad som är mest förnuftigt och det är alltid patienten som har sista ordet.

  Fyllningsterapi fyller hål i tänderna och används också i förskönande syfte, speciellt då vi byter ut gamla och fula fyllningar med nya, vita och moderna fyllningar. Nya fyllningar ger en god och positiv effekt på munnens estetik och ditt leende.

  Gör det ont att få en tandfyllning?

  Våra tandläkare behandlar dig utan att du känner någon smärta. Ofta använder vi oss av lokalbedövning. Vi kan också använda narkos om det skulle behövas vid speciella tillfällen. Här hittar du vår information om tandläkare och narkos.

  Vill du boka en undersökning eller tandfyllning?

  Kontakta oss i dag på 031-15 15 95 eller boka en tid online.

  Vi ger dig en grundlig undersökning, förslag på förbättringar och ett skriftligt prisförslag – i Göteborg.


  Vill du att vi ska byta ut dina gamla amalgamfyllningar?

  Låt oss undersöka dina fyllningar, rekommendera nytt material och ge dig ett prisförslag.  PRISER


  Hos oss får du kvalitativ tandvård till rimliga priser! Tandvård är idag inte så dyr som många tror. Dessutom kan alla patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter.
  LÅNGA ÖPPETTIDER


  Vi har en tro på att tandvård skall vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte omvänt! Vi har också en policy att på samma dag hjälpa våra patienter som har ont. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger.
  RÄNTEFRI DELBETALNING


  Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.  TANDLÄKARSKRÄCK?

  Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd! Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


  invisalign göteborg
  SOCIALA MEDIER

  Följ oss i sociala medier!  Vi följer GDPR på Göteborg Tandläkargrupp. Läs mer här.


  Copyright Göteborg Tandläkargrupp AB | Org.nummer: 559100-1168